• 实时天气:多伦多 28°
    温度感觉: 27°
  • 实时天气:温哥华 21°
    温度感觉: 23°
  • 实时天气:卡加利 28°
    温度感觉: 26°
  • 实时天气:蒙特利尔 24°
    温度感觉: 28°
  • 实时天气:温尼伯 24°
    温度感觉: 24°

我想在多伦多当记者却灰头土脸的经历

楼主

相关文章内容摘要

当我落座之后,面试我的人第一句话就让我立即坠入冰窖。他说:“我把一个版面包给你,你去拉广告,每月上交给我×××,其他你赚了多少我不管”。我很惊奇的问他不是招记者吗,我也投的是记者职位,为什么让我拉广告? ... [ 查看全文 ]

§ 发表于 2005-12-28
there are some newspapers supported by chinese government. You may try them first. But it is not easy. I know one editor from Shanghai who is working in a restaurant. good luck
沙发

回复:[评论]我想在多伦多当记者却灰头土脸的经历

记得有一次在coffee time等一个interview我的人

在coffee time interview 你,你还接招啊,搞文字的再不济也应该second cup啊
板凳
现在即使正规的大报纸也没有很多市场,况且一些不起眼的,外语类的。
地板

这就算不错了

有一次我去某报社送货,在大楼外面看见一个“艺术家气质”的人士正在气乎乎地上车并把领带解下来,我进门听见里面正在谈论此人失败的求职经历。
If u want try something new , give me a call please.
Mr. Liu 416 602-3836

同感

我也是学新闻专业的。经历和你的惊人的相似。
记忆最深的就是,当你穿着正式的去面试的时候,别人告诉你所谓工商记者就是拉广告的。还真是被幽了一默!
你以前是在报纸做过吗?
现在有什么别的打算?
我也是4月登陆的。哈哈
Good luck!

回复:回复:[评论]我想在多伦多当记者却灰头土脸的经历

最初由[powershot]发布
回复:[评论]我想在多伦多当记者却灰头土脸的经历

在coffee time interview 你,你还接招啊,搞文字的再不济也应该second cup啊

(1) What is the big difference between "coffee time and second cup "???

(2) Hi, 酸菜鱼, you said " 这是我去做massage时认识的一个按摩师告诉我"
Why do you go to do that? Why don't you Save your money to open your own newspaper?

(3) The current newspaper people or say bosses, so called "Bao Run," most of them are disgusting. If you really want to be sucessful in that aera, you have to be your own boss. Trust me.

Best wishes to you,
一是,自己办报纸,二是,叫怎麽样就怎麽样,其它都是废话,没人会理会!

回复:回复:回复:[评论]我想在多伦多当记者却灰头土脸的经历

最初由[jan_ai Zhang]发布
回复:回复:[评论]我想在多伦多当记者却灰头土脸的经历

(1) What is the big difference between "coffee time and second cup "???

You get charged for drinking each cup of coffee at "Coffee Time". In "Second Cup", the second cup is FREE if you like their coffee.

(2) Hi, 酸菜鱼, you said " 这是我去做massage时认识的一个按摩师告诉我"
Why do you go to do that? Why don't you Save your money to open your own newspaper?

There was her part time job to make money and later on to open her own business.

(3) The current newspaper people or say bosses, so called "Bao Run," most of them are disgusting. If you really want to be sucessful in that aera, you have to be your own boss. Trust me.

No one is the boss including yourself.  As long as you are getting money from someone, you are not the boss.

回复:jan_ai Zhang and vipros

TO jan_ai Zhang and vipros:

quote from jan_ai Zhang

Hi, 酸菜鱼, you said " 这是我去做massage时认识的一个按摩师告诉我"Why do you go to do that? Why don't you Save your money to open your own newspaper?
--------------------------------------------------------------------

thank u for u message ,.That’s benefit of my husband; I have no free money for any luxury things :p

不容易啊!

此地找工不容易啊...
为什么在国内学新闻的到这里一定要从事本专业?
到这里改行的人多的是。到这里就要适应这里的环境。
早改行早得益。找到合适自己的机会比国内多多了。
如果你一定认准了,在这里也非新闻不做。那也行,不就是差两门语言吗?下苦功去呀。有付出不怕没回报。
只怕付出的东西比改行学新专业多多了,划不来。

回复:回复:回复:回复:[评论]我想在多伦多当记者却灰头土脸的经历

最初由[vipros]发布
回复:回复:回复:[评论]我想在多伦多当记者却灰头土脸的经历

To vipros,

I really appreciate your answer.
最初由[ctzcy]发布
为什么在国内学新闻的到这里一定要从事本专业?
到这里改行的人多的是。到这里就要适应这里的环境。
早改行早得益。找到合适自己的机会比国内多多了。
如果你一定认准了,在这里也非新闻不做。那也行,不就是差两门语言吗?下苦功去呀。有付出不怕没回报。
只怕付出的东西比改行学新专业多多了,划不来。

I totally with that!!!

There is No such concepts in Canada: "从事本专业". It is from the bottom of my heart.